Asztalos Zalaegerszeg

Asztalos Zalaegerszeg

Van-e jó asztalos Zalaegerszegen? Erre a kérdésre minden bizonnyal sokféle választ kapna a kérdező. Nem mindegy ugyanis, hogy kinek teszik fel ezt a kérdést. Annak, akinek pozitív tapasztalata van velük összefüggésben, vagy esetleg annak, akinek egyáltalán nincs élménye velük kapcsolatban, vagy talán annak, akinek negatív véleménye van róluk. Illetve, vajon aki a legtöbb pozitív szavazatot kapja a zalaegerszegi jó asztalos kategóriában, az ténylegesen sikeresnek számít a szakmájában? És ha igen, akkor mitől lehet egy asztalos a zalai megyeszékhelyen elismert? Ezen kérdések megválaszolása nem egyszerű, azonban mégis teszek rá kísérletet (vagyis elmondom, hogy számomra mi lehet mérvadó az asztalosválasztásnál). Úgy vélem, hogy csak az zsebelheti be a legjobb címet, aki minőségi munkát végez. Tehát nem az számít, hogy az adott szakember szomszéd vagy ismerős e. Attól még nem lesz valaki jó asztalos. Számomra a titok csak és kizárólag a kiváló szakértelemben, a hibátlan és gyors munkavégzésben, továbbá a kifogástalan végeredményben rejlik. Vagyis nálam az a nyerő asztalos Zalaegerszegen, akinek elégedett vagyok a munkájával minden téren, aki megbízható, illetve, aki ezt a színvonalat tudja is tartani hosszú távon.

Az ilyen szolgáltatók száma ráadásul rohamosan nő (hiszen nagy rájuk az igény), szóval van miből válogatni. És ha már megválaszthatom, hogy kivel készíttetem el az ilyen jellegű munkákat, akkor meg is teszem. Nem mindegy ugyanis, hogy mit kapok a pénzemért cserébe. Én is fogyasztó vagyok, tehát nekem is a lehető legjobb kell. De mi alapján is lehet választani a gazdag kínálatból? Ez sem egyszerű kérdés, hiszen többféle módon lehet eljutni a legjobbhoz (ami egyébként relatív, hiszen mindenki más szempont alapján választja ki, ki számára a legmegfelelőbb szakember). Én személy szerint első körben biztosan a velem azonos ízlésű ismerőseim közt érdeklődnék, hogy melyik asztalost ajánlják. Amennyiben ez nem vezet eredményre, valószínű, hogy az internetet hívnám segítségül a döntésemhez. Az online kutatás során pedig azon szakembereket preferálnám, akik a legjobb értékelést kapták a városban. Az elégedett ügyfélkör ugyanis sokat elárul az adott szolgáltató munkájáról. Mindezek után a rostán fennmaradó asztalosok honlapján puhatolóznék tovább.

A weblapokon megtekinteném a referenciamunkákat, és kiválogatnám azokat, akik stílusa megfelel az én elvárásaimnak. Ha több ilyen is akad a piacon, akkor elsősorban arra esne a választásom, aki kisebb műhelyet tart fenn. A kisvállalkozók ugyanis – számomra – jóval lelkiismeretesebbek és megbízhatóbbak, mint nagyobb társaik. Ráadásul a kisebb, családiasabb jellegű asztalosműhelyek nem sablonszerűen dolgoznak, és nagyobb valószínűséggel képesek egyedi megrendeléseket is teljesíteni (hiszen nem csak katalógustermékeket lehet náluk választani), illetve ezen asztalosok akár még kézműves termékeket is képesek legyártani.

Mindezek mellett abban is biztos vagyok, hogy a legtöbb jó szakember Zalaegerszegen szívvel-lélekkel dolgozik (hiszen aki ezt a szakmát választja, az valószínűleg kellően elhivatott), így megbízhatóság kérdéskörében meglehetősen nehéz annak eldöntése, ki a legjobb a hivatásában. Persze azért az nagyban megkönnyítheti a választást, ha tudjuk, melyik az az asztalos a városban, aki folyamatosan fejleszti magát, és újabb és újabb technikákat és eszközöket alkalmaz munkája során. A nagy tudásszomjjal és a nagy „tenni-, és változtatni akarással” felvértezett szakemberek ugyanis nálam előnyt élveznek a döntésem során. Ugyanis ők azok, akik minden nehézség ellenére próbálják megoldani a rájuk bízott feladatot, és nem dobják már az első probléma után vissza a munkát.

Természetesen számomra az is sokat nyom a latban, ha az adott asztalos Zalaegerszegen és környékén is vállal munkát, hiszen én nem konkrétan a városban élek, hanem annak peremkerületén, ahová sok szakember nem szívesen „száll ki”. Azok közül pedig, akik vállalnak városon kívül is munkát, sokan számítanak fel pluszpénzt ezen tevékenységért is. Ez számomra egyáltalán nem szimpatikus. Hiszen attól, hogy nem a belvárosban élek, még szükségem lehet egy jó bútorra (ugyanolyan áron, mint a városlakóknak).

Mi őket választottuk