Multifokális szemüveg | Mindenre jó szemüveg

A multifokális szemüveg a felgyorsult világhoz alkalmazkodik. Napjainkban egyre nehezebben megoldható, hogy több szemüveget használjunk.
Egy szemüveg távolra, amivel nem látunk közelre, az olvasót pedig nem mindig tudjuk, hova tettük. Erre nyújt megoldást a multifokális szemüveg. Minden távolságra éles képet ad. Lehet benne vezetni, vásárolni, monitor előtt és olvasásnál is kitűnő választás.

A progresszív lencsék a legkorszerűbbek napjainkban. Egyben ezek a legbonyolultabb típusú lencsék. Az ilyen lencséket úgy képzelhetjük el a legjobban, hogy több eltérő dioptriájú lencséből lennének összerakva. A többfajta lencsedioptria célja a következő: egy szemüveggel távolra és közelre lehet látni. A köztes távolságokra is jól lát viselője. A multifokális szemüveg lencse több fókuszú lencse. A lencse felső részén alakítják ki a távolra nézéshez megfelelő dioptriát. Az alsó részén az olvasáshoz szükséges dioptriát. A távoli és közeli dioptria között folyamatosan változik a dioptria értéke. A fejlesztések lehetővé teszik a legtökéletesebb látóélességet bármilyen távolságra. A szemüveget az első pillanattól kezdve személyre szabottan tervezik a felhasználó igényeinek pontos ismerete alapján.
A multifokális szemüveg lencséjét meg kell tanulni viselni. A multifokális szemüveg feltéve, egyenesen távolra nézne, az első pillanattól keezdve kell látnunk. A különbség csupán annyi, hogy a multifokális szemüveg lencse széli részein keresztül nem fognak megfelelően látni. Ha élesen szeretnének látni, akkor oda kell fordítani a fejünket. A multifokális szemüveg lencsén keresztül lefelé nézve, olvasni kell tudni. A köztes mezőben lévő részen keresztül a fél-közeli tárgyak lesznek élesen láthatók. Ahhoz, hogy a szemüveg használata rutinszerűen menjen, gyakorolni kell. Attól kezdve viszont olyan nagyon egyszerű lesz használni. Az egyik legegyszerűbb módszer a megszokásra, ha új multifokális szemüvegüket otthon kezdik el használni. Nyugodt körülmények között. Magukra figyelve sokkal egyszerűbb a technikák elsajátítása. Először üljenek le a tv elé, vagy egy újsággal a kezünkben. Tapasztalják ki, hogy látják jól a tv-t- Aztán az újságot. Ezeket megszokva már nem fog nehézséget okozni a viselés.

Ezután üljenek le egy asztalhoz. Gyakoroljuk a távoli, az olvasó és a fél-közeli távolságoknál alkalmazandó fejtartást. Nem nagy ördöngösség. Egy kis gyakorlás és elhatározás kérdése. Igazából egy olyan dolog van, amire nem alkalmas ez a típusú szemüveg. Ez az ágyban olvasás. Megtámasztott tarkó esetén nehéz az olvasott szöveg követése. Tanácsunk, ha minden képen szeret az ágyban, fekve olvasni, hogy az éjjeli szekrényen legyen erre a célra egy olvasó szemüveg. A multifokális szemüveglencsék széles választékban kaphatóak.

Vásárláskor tájékoztassák a szakembert az igényeikről. Ha Ön sokat használ számítógépet, mindenképp széles csatornás multifokális szemüveglencsét válasszon!

Mi őket választottuk.