zárcsere Budapest

Zárcsere – Szorul a hurok

A zárcsere egy olyan dolog, amit egyszerűen meg tudunk előzni. Nem kell hozzá más, mint egy-két apró praktika és egy kis odafigyelés. A záróra csapata most ebben szeretne a segítségedre lenni.

Abban az esetben, ha észre veszed, hogy a kulcs szorul a zárba, nem érdemes megvárni, míg egyszer kívül maradsz. Érdemes előjáróban tudni, hogy a zárak sokkal erősebb és másabb anyagból készülnek, mint a hozzájuk illeszkedő kulcsok. Érdemes ezért a kulcsokat időnként ellenőrözni. Ha azt érezzük, hogy nem meglelően csúszik a kulcs a zárba, vagy meg van kopva érdemes cselekedni. Ilyen esetben érdemes a zárat szétcsavarozni és megolajozni.

Az apró házi praktikáknak köszönhetően az elkapott kulccsal sem kell másolóhoz szaladni. A kulcson apró kopásnyom esetén nem kell egyből új zárért rohannunk. A problémát a porosodás is okozhatja. A barkácsboltokban kapható fújható zsíroldó szerrel orvosolhatjuk a problémát. Ez nem csak a port tünteti el, hanem zsírozza is a zárat.
Olívaolajjal, étolajjal és más olajos dologgal nem érdemes próbálkozni. Ezek ugyanis csak ideiglenes megoldást jelentenek, a későbbiekben azonban masszává állnak össze és a zár működését ellehetetlenítik.

A cilinderzárak esetében nem jöhet szóba a grafitporon kívül semmi. Zárszaküzletekben ez is beszerezhető, és pár gramm évekre elég lehet. Ha nincs kedvünk felkeresni szaküzletet, vagy messze van lakásunktól, mi is egyszerűen készíthetünk grafitport ceruzából. A célnak tökéletesen megfelel az is. A kulcs úgy csúszik majd, mint újkorában.
A zárak után térjünk ki a kulcsokra is. Érdemes évente szappanos vízzel alaposan megmosni. Szárítás után zsíroldó szerrel átdörzsölni. A lakásba való bejutás ezután nem fog gondot jelenteni.

Cégünk elsődleges szempontja, hogy az emberek segítségére legyenek a szorult helyzetekben. Nagyon sok esetben, amikor segítséget kértek tőlünk ilyen apró problémák álltak elő. Cikkünk célja, hogy olyan apró házi patikákat mutasson be a zárakkal és kulcsokkal kapcsolatban, mellyel megelőzheti a nagyobb problémákat.
Érdemes ezeket a tippeket megfogadni és alkalmazni esetlegesen tovább ajánlani a baráti és rokoni körben. Évente tíz perc odafigyelés és zárunk hosszú ideig hálás lesz.